Midsundingen

Airbnb endrar prisopplysingar etter press frå Forbrukartilsynet

No skal du få oversikt over totalprisen på utleigeobjekt på Airbnb frå første stund, og dessutan betre oversikt over kven du kan klage til når problem oppstår.

Airbnb har oppdatert avtalevilkåra for både norske og europeiske forbrukarar, etter press frå Forbrukartilsynet som har samarbeidt med EU-kommisjonen.

Dei nye vilkåra inneber mellom anna at alle kostnader for utleigeobjekt er inkludert frå byrjinga av bestillingsprosessen, slik at alt frå lokale skattar til reingjeringsgebyr blir synleggjord.

Det vil òg bli enklare for forbrukarar å skilje mellom profesjonelle og private utleigarar, og dessutan at selskapet skal opplyse om kva for klageorgan forbrukarane kan vende seg til dersom problem oppstår.

- Dette vil gjere det lettare å sjå kva for ein pris ein skal betale når ein bruker Airbnb og kven som faktisk er utleigar, seier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukartilsynet.

Selskapet gav fullt tilslag på alle krav frå Forbrukartilsynet og EU-kommisjonen slik at avtalevilkåra er i tråd med europeiske forbrukarlover.

- Eg er veldig fornøgd med at Airbnb har samarbeidt med EU-kommisjonen og Forbrukartilsynet for å forbetre tenesta deira. Eg forventar at andre følgjer døma deira, seier Vera Jourová, ansvarleg for justis- og forbrukar- og likestillingsspørsmål i EU-kommisjonen, i ei pressemelding.

I 2018 utgjorde Airbnb ein femdel av overnattingsmarknaden i Noreg med nesten 4,5 millionar selde romdøgn, ifølgje analysebyrået Capia.

(©NPK)

Airbnb endrar avtalevilkåra og sikrar norske og europeiske forbrukarar betre rettar, ifølgje Forbrukartilsynet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...