Midsundingen

Amerikansk krisepakke på 2.200 milliardar dollar godkjent i Senatet

Krisepakken på 2.200 milliardar dollar er godkjend i Senatet i USA og går no vidare for godkjenning i Representanthuset som skal stemme over pakken fredag.

Det amerikanske Senatet godkjende seint onsdag kveld krisepakken som skal hjelpe arbeidstakarar og bedrifter i USA i den økonomiske krisa som er oppstått som følgje av koronapandemien.

Partane i Kongressen vart tysdag samde om innhaldet i det 880 sider detaljerte dokumentet, men pakken må gjennom godkjenning både i Senatet og Representanthuset før han skal gå til formell godkjenning og signering hos presidenten i Det kvite hus.

I alt skal det stillast 2.200 milliardar dollar, heile 23.000 milliardar norske kroner, til disposisjon for dei som er ramma av den omfattande viruspandemien som brer seg med rekordfart i USA. Dette er den største redningspakken som nokosinne er gitt i landet.

– Vi har rekna med at dette vil halde i tre månader. Forhåpentlegvis treng vi ikkje dette i tre månader, svarte finansminister Steven Mnuchin då han vart spurd om kor lenge støtta var meint å halde økonomien flytande.

Det var eit samrøystes Senat som onsdag kveld støtta pakken som mellom anna inneber direkte utbetalingar til amerikanske borgarar og fleire hundre millionar dollar i billege lån til små bedrifter og næringar som er spesielt utsette som følgje av virusutbrotet. Sjølv om mange har vore kritiske til innhaldet i pakken, om den går for langt eller er mangelfull, valde alle senatsmedlemmene å gå inn for forslaget slik at ikkje fleire dagar gjekk til spille.

– Løyvinga vi no står overfor er historisk fordi ho er meint å ta unna for ei historisk krise. Helsevesenet vårt er ikkje førebudd på å ta vare dei sjuke, arbeidarane våre har ikkje arbeid, forretningane kan ikkje drive forretningar og fabrikkane våre står stille. Amerikansk økonomi har stansa, sa Chuck Schumer, leiaren for demokratane i Senatet.

(©NPK)

Eit bilde frå internoverføringa i det amerikanske Senatet frå avstemminga om den historisk store krisepakken som vart samrøystes vedtatt seint onsdag kveld. Foto: Senate Television / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...