Midsundingen

Barr får støtte i Twitter-kritikk av Trump

USAs justisminister William Barr seier president Donald Trumps tvitring gjer det umogleg å utføre jobben som minister. No får Barr støtte i Senatet.

– Eg meiner det er på tide å slutte å tvitre om sakene til justisdepartementet, sa Barr i eit intervju med TV-kanalen ABC News torsdag.

Fredag morgon hadde Trump enno ikkje tvitra om kritikken frå Barr.

I intervjuet sa Barr at Trumps hyppige og kontroversielle tvitring hindrar han i å utføre jobben som justisminister. Fråsegna kjem samtidig som presidenten er skulda for å ha blanda seg inn i rettssaka mot den tidlegare rådgivaren sin Roger Stone.

Leiaren til Republikanarane i Senatet, Trumps nære allierte Mitch McConnell, stiller seg bak kritikken frå Barr.

– Viss justisministeren seier at tvitringa kjem i vegen for jobben hans, bør presidenten ta dette til seg, sa McConnell til Fox News.

Talskvinne for Det kvite hus, Stephanie Grisham, hevdar at presidenten ikkje tar seg nær av kritikken frå Barr.

Står kvarandre nær

Tidlegare denne veka fekk Barr og justisdepartementet massiv kritikk etter å ha overkøyrt aktor i straffesaka mot den tidlegare Trump-rådgivaren Roger Stone.

Barr og Trump er kjende for å ha eit nært forhold til kvarandre.

Det vart straks spekulert på om dei oppsiktsvekkjande utsegnene frå Barr var eit forsøk på å kontrollere opinionen, og ikkje først og fremst meint som kritikk av Trumps påståtte innblanding i saka mot Roger Stone.

Trekte seg

Tysdag trekte alle medlemmer av aktoratet i Stone-saka seg etter at justisdepartementet uttala seg om at påstanden til aktoratet om opptil ni års fengsel var for strengt. Departementet tilrådde statsadvokatane å endre påstanden sin.

Justisministeren avviser at Trumps utsegner påverka avgjerda til departementet om å be om redusert straff for Roger Stone.

Trump uttrykte mellom anna at han syntest den opphavlege påstanden til aktoratet om sju til ni års fengsel for Stone var urettferdig.

(©NPK)

USAs justisminister William Barr meiner tvitringa til president Trump forstyrrar arbeidet hans. Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...