Midsundingen

Carlsen før VM-kampen: - Fortset eg som i det siste vil eg tape

Magnus Carlsen spøkte med journalistane og var i godt humør før første parti i sjakk-VM fredag.

Torsdag møtte Carlsen og Fabiano Caruana pressa i London. Den regjerande meisteren såg skjerpa ut inntil han begynte å snakke. Då begynte Carlsen å spøke med journalistane.

På spørsmål om han trur sjakk blir kult på grunn av alderen til VM-duoen, svarte Carlsen:

- Personleg har eg syntest at sjakk er det kulaste i verda sidan eg var åtte år gammal, så eg trur det alltid har vore sånn.

På spørsmål om han føler seg annleis denne gongen, svarte han:

- Du føler deg alltid litt annleis. Eg er litt eldre, så eg føler meg eldre, og det er ein litt kaldare stad, så eg føler meg litt kaldare. Bortsett frå det er det mykje det same, mykje forventningar og engasjement for å få dette i gang. Eg veit at eg møter ein formidabel motstandar, men eg skal gjere mitt beste for å vinne igjen, sa Carlsen.

Humørfylt

Han vart også spurt om han har jobba med å kontrollere følelsane sine.

- Spørsmålet ditt er veldig opprørande for meg, svarte han og lo.

- Eg trur eg er litt rolegare enn eg var, men det står att å sjå om eg spelar betre. Men eg er sikker på at eg er kapabel til å spele ein (kamp) til. Sannsynlegvis har eg vore apatisk nokre gonger, så eg treng å finne ein middelveg, sa han.

På spørsmål om han ser på seg som favoritt eller underdog svarte Carlsen:

- Det er ei stund sidan eg såg på meg sjølv som ein underdog. For å vere ærleg, dersom du har vore ranka som verdseinar sju år på rad og vunne VM tre gonger på rad, og du ser på deg sjølv som ein underdog, er det noko veldig gale med psyken din.

- Eg veit at dersom eg fortset å spele som eg har gjort i det siste, vil eg sannsynlegvis ikkje vinne, så eg må steppe opp, men eg har god sjølvtillit til å gjere nettopp det, sa Carlsen.

Begge verka å vere i godt humør før fredagen.

- På brettet er sjakkspelarar åleine, men eg er sjølvsagt stolt av å vere amerikansk, svarte verdstoaren på spørsmål om han føler at han spelar for USA og ikkje berre seg sjølv.

Frå salen kom også spørsmål om dei har kvinneleg støtte til kampen.

- Eg trur ikkje det. Kvinner hatar meg, eg jagar dei bort, tulla Carlsen.

Jamt

Det er forventa eit jamt oppgjer mellom dei to. Carlsen går til kampen som nummer éin på FIDEs siste ranking. Tre poeng bak ligg Caruana, som har vist god form i heile år.

Dei to har møttest 33 gonger i klassisk sjakk, og Carlsen har vunne ti og tapt fem av kampane. Dei fem tapa for amerikanaren har vore veldig klare, og nordmannen har følt seg utspelt.

VM-kampen går over 12 parti og varer til 28. november. Førstemann til 6,5 poeng vinn.

(©NPK)

Magnus Carlsen er snart klar for VM. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...