Midsundingen

CNN seier Trumps angrep på pressa er farlege og uamerikanske

Ordkrigen mellom CNN og president Donald Trump er trappa opp. Påstanden om fysisk maktbruk frå ein CNN-journalist blir avvist på det sterkaste.

Den oppsiktsvekkjande sekvensen der presidenten skjeller ut ein CNN-reporter på pressekonferanse i Det kvite hus onsdag, går verda rundt. No blir det utkjempa ein verbal krig om det som skjedde umiddelbart etterpå.

Ein medhjelpar i presseavdelinga i Det kvite hus prøver å ta frå CNN-reporter Jim Acosta mikrofonen, men han vrir seg unna og vil fortsette utspørjinga av Trump.

No blir dette framstilt av pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders som om Acosta brukte fysisk makt mot ei «ung kvinne som berre prøvde å gjere jobben sin som praktikant i Det kvite hus». - Dette er fullstendig uakseptabelt, seier Sanders.

Acosta har fått akkrediteringa si til Det kvite hus trekt tilbake, noko CNNs sjefar reagerer kraftig mot. Dei støttar reporteren sin fullt og heilt.

- USA fortener betre

- Dette er ei gjengjelding for Acostas kritiske spørsmål. Sanders set fram feilaktige skuldingar og lyg om handlingane hans. Ho viser til ei handling som aldri skjedde. Avgjerda om å trekke Acostas akkreditering er utan sidestykke og ein trussel mot vårt demokrati. Landet fortener betre, heiter det i ei fråsegn.

Pressekonferansen etter mellomvalet markerer eit absolutt lågmål i forholdet mellom presidenten og pressa.

- Urovekkjande

CNN seier at angrepa på pressa har gått for langt. Nyheitskanalen meiner dei ikkje berre er farlege, men viser ein urovekkjande uamerikansk måte å reagere på.

Presseforeininga for medium akkrediterte til Det kvite hus seier i ei fråsegn at det er ein reaksjon utanfor alle proporsjon å straffe ein reporter på denne måten. Foreininga ber administrasjonen om straks å omgjere «denne svakt grunngjevne og feilaktige handlinga».

(©NPK)

Denne situasjonen blir av Det kvite hus framstilt som om CNN-reporter Jim Acosta brukar fysisk makt mot ein praktikant. Ho prøver å ta mikrofonen, han held fast på den.
Foto: AP/NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...