Midsundingen

Dansk serieforeining vil ha tilskodarar når fotballen rullar igjen

Neste veke blir kampaktiviteten i dansk toppfotball teken opp att. Divisjonsforeininga i landet ser ingen grunn til at ikkje tilskodarar kan vere på tribunen.

Superligaen har vore sett på pause sidan 11. mars som følgje av viruspandemien. No er situasjonen vurdert som trygg nok til at ballen kan rulle igjen. Divisjonsforeininga har utarbeidd ein protokoll som skal ta vare på omsynet til smittevernet, og direktør Claus Thomsen tek no til orde for at også tilskodarar kan ønskjast velkommen på kamp.

– Vi vil jo veldig gjerne ha publikum tilbake på stadion, og det kan vi etter vurderinga vår handtere på linje med korleis det blir gjort i teater eller kinoar, seier han.

AGF-direktør Jacob Nielsen set pris på utspelet i serieforeininga og meiner at Aarhus-laget kan ha fleire tusen menneske på arenaen sin utan å bryte gjeldande retningslinjer.

Foreslår 5000

– Eg er klar over at vi ikkje kan ha 20.000 tilskodarar, men med ein meters distanse vil eg anslå at vi iallfall kan sleppe inn 5000 stykke, seier han til dansk TV 2 Sport.

AGF er heimelag når superligaen kommande torsdag startar opp igjen med ein hengjekamp mot Randers. Der er det planlagt å fylle tribunane med virtuelle tilskodarar via teknologien som blir nytta til videokonferansar

Retningslinjene Divisjonsforeningen har utarbeidd inneheld råd for korleis publikum skal opphalde seg på ein idrettsarena. Det skal haldast god avstand, og det skal merkast tydeleg kor mange som kan opphalde seg på dei ulike delane av tribunen.

Ingen kontakt

Det blir òg opp lagt til at funksjonærar og tilskodarar skal ha separate inngangar.

– Alt er separat. Folk kjem ikkje i kontakt med kvarandre under kampane, seier Thomsen.

Han trur planen som er utarbeidd kan vere eit godt verktøy for å få fansen tilbake på tribunane, sjølv om danske styresmakter førebels ikkje har innlemma idrett blant arrangørane som kan byrje å opne dørene for tilskodarar igjen.

(©NPK)

Ståle Solbakkens FCK spelar i utgangspunktet for tomme tribunar når sesongen startar igjen, men serieforeininga i Danmark meiner ein er klar til å opne for eit avgrensa tal på tilskodarar. Foto: Bo Amstrup, Ritzau / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...