Midsundingen

Demonstrasjonar mot oljeleiting i Australia utanfor Equinors generalforsamling

Både norske og australske miljøvernarar var på plass utanfor generalforsamlinga til Equinor for å seie meininga si om planane om oljeboring i Australbukta.

Demonstrantane på Forus stilte med bilde av fisk og sjødyr, og dessutan store banner med beskjed til selskapet om at dei bør la olje og gass liggje der det er utanfor Australia.

I juni 2017 vart Equinor operatør for og heileigar av to leitelisensar i Australbukta. Ved årsskiftet 2020/2021 skal boringa etter olje og gass starte, men først må dei få godkjent miljøplanen sin av det australske Petroleumstilsynet NOPSEMA.

Surfarar i Australia har demonstrert på strendene mot planane.

(©NPK)

Greenpeaces Ulvar Arnkværn hengjer opp banner utanfor generalforsamlinga til Equinor. På generalforsamlinga til Equinor skal eit aksjonærforslag som er reist av Greenpeace Norge og WWF Norge behandlast. Dette forslaget har støtte frå The Great Australian Bight Alliance, og delegasjonen vil vera til stades, ta ordet for å vise støtta si, i tillegg til å stile spørsmål til Equinors styre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Ragnhild Elisabeth Waagaard frå WWF og Martin Nordmann utanfor generalforsamlinga til Equinor. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Kjersti Aspheim frå Greenpeace utanfor generalforsamlinga til Equinor.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...