Midsundingen

Den yngste milliardæren i Afrika bortført

Den yngste milliardæren i Afrika, 43 år gamle Mohammed Dewji, er bortført av maskerte menn i Dar-es-Salaam i Tanzania, opplyser politiet i landet.

Dewji leier MeTL Group, som har verksemd innan landbruk, forsikring, transport og matvareindustrien i ti land. Han er også den største eigaren i fotballklubben Simba FC.

Torsdag blei han stoppa og bortført av væpna og maskerte menn då han var på veg inn i eit treningsstudio i Dar-es-Salaam.

- Førebels informasjon tyder på at han blei bortført av kvite som kom i to bilar, opplyser guvernør Paul Makonda.

Politisjefen i Dar-es-Salaam, Lazaro Mambosasa, ymtar om at utanlandske kriminelle kan stå bak bortføringa og fortel at dei fyrte av skot i lufta før dei kasta Dewji inn i ein bil og forsvann frå staden.

Politiet veit ikkje kor kidnapparane har teke vegen, men opplyser at det alt er gjort arrestasjonar i saka. Det er ikkje kjent kven som er arrestert, eller kva tilknyting dei eventuelt har med kidnapparane.

Dewji blei fødd i Tanzania og studerte ved Georgetown-universitetet i USA. Han var også representant i nasjonalforsamlinga i Tanzania frå 2005 til 2015.

I 2013 pryda han framsida til Forbes, og to år etter utropte dei han til årets mann i Afrika. Ifølgje tidsskriftet er Dewji i dag den 17. rikaste i Afrika.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...