Midsundingen

DN: Ap skyt i vêret på ny måling

Arbeidarpartiet rykker kraftig fram på partimålinga Sentio har utført for Dagens Næringsliv. Partiet står no med ei oppslutning på 30 prosent.

Ap er partiet som hevar seg mest frå førre månad, opp heile fem prosentpoeng. Dermed er partiet for første gong over 30 prosent sidan juni i fjor, skriv Dagens Næringsliv.

- Regjeringa har skapt uvisse i abortsaka og er prega av indre strid. Vi kan derimot bruke alle krefter på politikk for eit ordna arbeidsliv og eit statsbudsjett for å nå klimamåla. Etter motbakke tidlegare i år er det no glød i partiet, seier Ap-leiar Jonas Gahr Støre.

Senterpartiet rykker òg fram på den ferske målinga og står med solide 12,2 prosent, opp med 2,2 prosentpoeng. Raudt held fram framgangen dei siste månadene og går fram med 0,4 prosentpoeng. Partiet til Bjørnar Moxnes er no oppe på heile 4,8 prosent.

Dersom målinga vart valresultat, ville den borgarlege sida tapt regjeringsmakta. Alle av dei borgarlege partia fell på målinga. Aller verst går det utover Høgre som fell med 2,5 prosentpoeng ned til 24,3 prosent. Framstegspartiet går ned 1,7 prosentpoeng til 12 prosent.

Sosialistisk Venstreparti fell òg og ligg no på 5,5 prosent, ned 2 prosentpoeng. MDG (2,4) og Venstre (4,3) held seg omtrent på staden kvil, ned med høvesvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng.

Nedturen held fram på meiningsmålingane for KrF etter at partiet gjekk inn for samarbeid med regjeringa. Partiet fell med 1,2 prosentpoeng og er no nede på 3,5 prosent, langt under sperregrensa på 4 prosent.

(©NPK)

Ap-leiar Jonas Gahr Støre har grunn til å smile om dagen. Partiet hans rykker kraftig fram på dei ferskaste målingane og er større enn det har vore sidan juni 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...