Midsundingen

Dommarsjefen stadfestar: Hobber Nilsen dømmer ikkje neste runde

Dommar Ole Hobber Nilsen står over neste runde i Eliteserien. Kritikken har hagla etter at han gav Aalesund eit mykje omdiskutert straffespark i kampen mot Start.

Det stadfestar NFF-dommarsjef Terje Hauge overfor NTB. Tolvte runde blir spelt laurdag og søndag.

– Det er vel ikkje så mykje anna å seie at han ikkje er med denne runden, men kjem på igjen neste runde, seier Hauge til NTB.

Mediestorm

Dommarsjefen seier vidare at han har eit ansvar for å verne dommarane sine.

– Det går fort unna med to rundar i veka. Det er utruleg viktig at når dommarar er gjennom tøffe fotballkampar og mykje merksemd, må stå i media, må vi ta omsyn til dommarane våre med tanke på belastning. Nokre gonger kan det vere lurt at vi tek ein liten pause, reiser på hytta, gjer noko anna og lader batteria. Så kjem ein igjen neste runde, seier Hauge.

NTB har førebels ikkje lykkast med å kome i kontakt med Ola Hobber Nilsen.

Reaksjonane har vore sterke etter episoden der Niklas Castro skaffa straffesparket som gav utlikning i botnkampen mot Start.

Kan ikkje straffast

Hobber Nilsen innrømde sjølv etter kampen at straffesparket vart feilaktig dømt, og at han vart lurt av Castro.

– Under kampen er eg krystallklar på at det er kontakt. Men når eg etter kampen får sjå reprisane frå ein annan vinkel i sakte film, så er det ingen tvil om at det i beste fall er overspeling. Det er filming som skulle gitt gult kort. Eg vart lurt av angrepsspelaren, sa Hobber Nilsen.

Castro sjølv nekta for at han filma, men torsdag stadfesta NFF til TV 2 at angrepsspelaren ikkje kan straffast.

– Påtalenemnda kan gå inn og sjå på saker i ettertid dersom det er eit regelbrot som kunne gitt minst to kampar utestenging, sa juridisk rådgivar i Norges Fotballforbund, Hanna Kjærnet.

(©NPK)

Ola Hobber Nilsen dømmer ikkje den tolvte runden av Eliteserien i helga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Terje Hauge peikar på at han har eit ansvar for å verne dommarane sine. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...