Midsundingen

Frp-opptur i ny måling - klart raudgrønt fleirtal

Framstegspartiet gjer den beste målinga si sidan desember i fjor og går fram til 13,1 prosent på maimålinga frå Opinion.

Men KrF og Venstre er framleis langt unna sperregrensa på målinga som er gjort på oppdrag frå FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp har med auken til 2,5 prosentpoeng like stor framgang som Senterpartiet har tilbakegang. Det skil berre eitt prosentpoeng i Senterpartiets favør.

Partileiar og finansminister Siv Jensen meiner framgangen kjem av søkjelys på gode saker og mykje merksemd rundt partiet frå landsmøtet i byrjinga av månaden.

- Vi har i ein periode hatt gode saker som har gitt mykje merksemd. Sletting av bompengegjeld, kjøkken på sjukeheim og så vidare. Summen av at vi har diskutert politikk og ikkje hatt søkjelys på alt anna pleier å hjelpe, seier Siv Jensen til FriFagbevegelse.

KrF og Venstre slit, og begge er nede på totalet, høvesvis 2,7 og 2,1 prosent. Det gir dei to partia berre eitt mandat kvar i Stortinget. Raudt får ei oppslutning på 5,1 prosent, som er meir enn oppslutninga til dei to regjeringspartia til saman.

Ap, SV og Sp ville fått 90 mandat til saman viss dette hadde vore eit valresultat, medan Raudt og MDG i tillegg får 16 plassar i Stortinget.

Oppslutninga til partia i prosent (endring frå april i parentes):

Ap: 27,2 (-0,3), Høgre: 21,2 (-0,3), Frp: 13,1 (+2,5), Sp: 14,1 (-2,6), SV: 8,3 (+0,1), Venstre: 2,1 (-0,2), KrF: 2,7 (+0,1), MDG: 4 (+0,3) og Raudt: 5,1 (+0,5)

Partibarometeret til opinion for mai er basert på 951 telefonintervju tatt opp frå 7. til 13. mai. Feilmarginen varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

(©NPK)

- Summen av at vi har diskutert politikk og ikkje hatt søkjelys på alt anna pleier å hjelpe, seier Frp-leiar Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...