Midsundingen

Japansk OL-sjef mistenkt for korrupsjon

Sjefen i den japanske OL-komiteen, Tsunekazu Takeda, skal vere tiltalt for å stå bak ei mistenkjeleg betaling. Det melder nyheitsbyrået AFP.

Takeda skal ha vorte tiltalt for korrupsjon 10. desember. Bakgrunnen skal vere ei betaling gjort før den japanske hovudstaden vart tildelt sommarleikane som startar om eit og eit halvt år. Nyheitsbyrået siterer ei kjelde i det franske rettssystemet.

Summen skal ha vore på om lag 20 millionar kroner. Betalinga skal ha vore gjort i to delar - éin før tildelinga av OL - og éin etter. Takeda sjølv nektar skyld, og seier han har samarbeidd for å komme til botns i saka under ei høyring. Han har òg lova å samarbeide vidare for å finne ut av saka.

Ei undersøking som vart starta i 2016, viser to betalingar til eit firma kopla til sonen til senegalesiske Lamine Diack, den tidlegare sjefen i det internasjonale friidrettsforbundet. Diack har vore på Interpols liste over mest etterlyste personar sidan 2015, men Senegal har ikkje ønskt å utlevere han til Frankrike.

Tsunekazu Takeda har vore president for den japanske komiteen sidan 2001. Tokyo vann avstemminga om å bli OL-vertar i 2020 med 60 stemmer mot Istanbuls 36.

(©NPK)

Tsunekazu Takeda er tiltalt for korrupsjon, men nektar skuld. Foto: Grant File / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...