Midsundingen

Kapteinen: - Vi er lenger unna dei beste

Landslagskaptein Jonas Holøs såg betring mot Sveits, men dei norske ishockeyherrane kom ikkje nærare enn 1-4 i VM-kampen på onsdag.

Tapet betyr at Noregs kvartfinalesjanse i Slovakia er ute. I staden blir det ein intens kamp for å unngå nedrykk frå elite-VM.

Noreg har for første gong sidan opprykket til A-nivået i 2005 tapt dei fire første VM-kampane. Samtidig har nederlaga komme mot svært gode lag.

- Det har vore eit tøft program her. I fjor starta vi med Latvia og Tyskland og tok poeng. Så det blir litt feil å sjå på det sånn. Men vi veit at vi må vinne i dei neste kampane, eller så rykker vi ned. Det er klart det ligg i bakhovudet, seier Holøs til NTB.

Slit mot topplaga

Han har spelt kvart einaste VM for Noreg frå og med 2006. Dermed har han vore med på tre kvartfinalar. Årets lag er ikkje i nærleiken av å blande seg inn blant dei fire beste i gruppe B.

- Eg synest vi er lenger unna dei laga som spelar for kvartfinale enn før. Men vi skal bevise at vi høyrer til i A-gruppa og klare å sikre plassen, meinte Holøs.

Fasiten etter kampane mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits er null poeng og 6-25 i målskilnad. Onsdag var det rett nok betring å spore.

- Eg synest vi kjempar og slit og gjer ein bra jobb i dag. Men vi taper for eit betre lag, seier Holøs og utdjupar:

- Det er ikkje noko å seie på innsatsen, men vi gjer nokre feil, og det blir tøft når dei scorar. Og så er det for dårleg i overtal, vi må sjå kva vi kan gjere betre der. Vi er ineffektive, men sveitsarane gjer det òg vanskeleg for oss.

- Mange hakk opp

Landslagstrenar Petter Thoresen gledde seg over at det var progresjon frå 1-9-tapet mot Sverige måndag.

- Vi spelar ein mykje betre kamp, så då kjem vi nærare. Men ikkje nær nok til å ta poeng. Vi gjer nokre feil som straffar seg veldig, sidan dei scorar på dei. Men eg synest strukturen og måten vi jobbar på i dag er mange hakk betre, seier Thoresen til NTB.

Han leier eit lag som slit med å score. Noreg må både bli betre i overtal og meir effektive.

- Austerrike er gode dei òg. Vi må spele bra for å slå dei og score fleire enn eitt mål. Men samtidig må vi halde fram å ha søkjelys på det defensive for å ha sjanse til å vinne, seier landslagstrenaren.

(©NPK)

Noregs kaptein Jonas Holøs erkjenner at Noreg er fleire hakk svakare enn dei beste laga i ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...