Midsundingen

Norske styrkar innstiller ikkje verksemda i Irak

Tyske og nederlandske styrkar innstiller verksemda si i Irak på grunn av trusselnivået, og norske styrkar i landet har òg sett i verk tiltak.

USA meiner at det finst konkrete truslar frå Iran-støtta militsgrupper mot vestlege mål i Irak og evakuerer no delar av personellet sitt frå ambassaden i Bagdad og konsulatet i Arbil.

Tyskland og Nederland opplyste onsdag at styrkane deira i Irak inntil vidare innstiller verksemda si.

- Den tyske hæren har innstilt treninga av irakiske soldatar, seier ein talsmann for forsvarsdepartementet i Berlin, Jens Flosdorff.

Tyskland har rundt 160 soldatar i Irak, 60 av dei i Taji rett nord for Bagdad og 100 i Arbil i Nord-Irak.

Nederland har drygt 50 soldatar i Arbil, men innstiller òg verksemda som følgje av «truslar», ifølgje nyheitsbyrået ANP.

Noreg har rundt 70 soldatar i Irak, der dei deltek i den USA-leidde koalisjonen mot IS og støttar irakiske regjeringsstyrkar. Soldatane er stasjonerte ved Ain al-Asad-flybasen i Anbar-provinsen.

- Dei norske styrkane vurderer kontinuerleg tryggingssituasjonen og trusselbildet og har dei siste dagane sett i verk enkelte tiltak, opplyser oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovudkvarter til NTB.

Ifølgje Moen innstiller ikkje dei norske soldatane verksemda si i landet, men han beskriv aktivitetsnivået som lågt.

- Oppdraget er å støtte irakiske tryggingsstyrkar. Dei er no inne i ein roleg periode. Dei oppheld seg stort sett i leiren, seier Moen.

(©NPK)

Dei norske soldatane i Irak er inne i ein roleg periode og held seg stort sett i leiren, opplyser Forsvarets operative hovudkvarter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...