Midsundingen

Solfrid Raknes:

"Hverdagshelt" i TV2

Publisert:

Solfrid Raknes frå Midsund vart kåra til «Dagens hverdagshelt» i TV2 sitt program "God Morgen Norge" onsdag.

- Aksepterer ikkje rutekutt på Solholmen-Mordalsvågen

Ordførar Dahl:

- Aksepterer ikkje rutekutt på Solholmen-Mordalsvågen

Publisert:

Ordførar i Molde kommune, Torgeir Dahl, aksepterer ikkje dei varsla rutekutt på ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen. Dette har han gitt beskjed om til administrasjonen i Møre og Romsdal Fylkeskommune. Høyristfristen på kuttforslaga i heile fylket er 8. oktober.

Opna nye lokaler i Midsund

Molde kommune:

Opna nye lokaler i Midsund

Publisert:

I dag var det offisiell opning av Molde kommune sine nye kontorlokaler i Midsund sentrum. Kommunen har no flytta til Midsundsenteret, der fem kommunalt tilsette har sine faste arbeidsplassar. Det er også planen at NAV etter kvart skal vere til stades to dagar i veka.

 - Har ingen plan når brannalarmen går

Mange småbarnsforeldre:

- Har ingen plan når brannalarmen går

Publisert:

Når det tek til å brenne står nær halvparten av småbarnsforeldrene utan nokon plan for å få borna i tryggleik, viser ny undersøking.

- Aldri har vi vel sett større nordsjøsild

Havsnurp:

- Aldri har vi vel sett større nordsjøsild

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2020 kl 14:38

Etter eit godt døgn med fiskeri, fem trålhal, hadde Havsnurp frå Midsund fått ombord heile EU-kvota på nordsjøsild, 660 tonn med stor fin sild av ypperste kvalitet. Prøvene viste ein snittstorleik på 218 gram, og sild opp i over 350 gram. - Aldri har vi vel sett større nordsjøsild, seier ...

Fylkesutvalet bekymra for den maritime næringa

Fylkesutvalet bekymra for den maritime næringa

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2020 kl 16:15

Fylkestutvalet har kome med felles uttale om situasjonen i den maritime næringa, og gav innspel til statsbudsjettet 2021.

Ingen koronasmitta i Molde kommune

Ingen koronasmitta i Molde kommune

Publisert:

Heile 1594 personar testa seg for koronasmitte i Molde kommune i august. Så lang i september har 560 personar testa seg. Heller ingen av desse er smitta.

- Dette finn vi oss ikkje i

Varaordførar Odd Helge Gangstad:

- Dette finn vi oss ikkje i

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2020 kl 20:50

Varaordførar i Molde kommune, Odd Helge Gangstad (Sp), er klar i sin tale. Dette finn vi oss ikkje i. Han krev meir pengar frå staten, for å dekke opp underfinansieringa til fylket.

- Heilt uakseptabelt

Stortingsrepresentant Helge Orten:

- Heilt uakseptabelt

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2020 kl 18:35

- Det er heilt uakseptabelt at det blir færre avgangar i ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen. Det seier stortingsrepresentant Helge Orten (H) frå Midsund. Han minner om at dette er eit øysamfunn som er avhengig av ferje, og dermed får redusert opningstida si.

Vil fjerne fleire avgangar

Solholmen-Mordalsvågen:

Vil fjerne fleire avgangar

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2020 kl 16:27

Samferdsleavdelinga i fylkeskommunen foreslår ny reduksjon av rutetider på ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen. Dette gjeld både kvardagar og helg. Forslaget gjeld fleire samband over heile fylket og skal no ut på høyring i kommunene, med frist 9. oktober.

Opnar nye lokale i Midsund

Molde kommune:

Opnar nye lokale i Midsund

Oppdatering: Opning utsett til 18. september

Publisert: - Oppdatert: 02.09.2020 kl 13:16

Fredag 4. september skulle det vere offisiell opning av Molde kommune sine nye kontorlokale i Midsund sentrum. Dette er no utsett til 18. september.

Dugnadsånda er på plass

Dugnadsånda er på plass

Publisert: - Oppdatert: 31.08.2020 kl 15:47

Dugnadsånda lever framleis i Midsund. Sist veke vart det sett fokus på stien rundt Holsvatnet. I helga deltok 20 personar på dugnad, og ordna til stien slik at den kan brukast av alle.

Dugnadar både her og der

Dugnadar både her og der

Publisert:

Det går føre seg dugnadar både her og der i desse dagar. Midsundingen skreiv om behov for dugnad ved Holsvatnet tidlegare denne veka. No er det tillyst dugnad søndag 30. august, i regi av Midsund Jeger og fisk. Ved Sivertdammen har det vore dugnad denne veka, og dei tillyser ny dugnad i dag ...

- Her trengst det dugnad

Holsvatnet:

- Her trengst det dugnad

Publisert: - Oppdatert: 28.08.2020 kl 12:11

Rune Pedersen oppmodar folk til å stille på dugnad for å ruste opp den flotte turstien rundt Holsvatnet i Rakvåg. Stien skal vere universell utforma, men i dag har rullestolbrukarar store problem med å bruke stien.

Stipend til unge kokkar eller servitørar

Stipend til unge kokkar eller servitørar

Publisert:

Kokkar og servitørar i alderen 19 og 25 år, som ønskjer å satse på ei karriere i restaurant- og matfag, kan no søke fylkeskommunen om inntil 30 000 kroner i stipend.

Treng 44 nye brannkonstablar

Treng 44 nye brannkonstablar

Publisert: - Oppdatert: 08.09.2020 kl 16:42

Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS (NORBR) skal tilsette 44 nye brannkonstablar i deltidsstillingar ved ulike brannstasjonar og branndepot i sitt ansvarsområde. Dette gjeld også for Midsund.

Bestill koronatesting på nett

Molde kommune:

Bestill koronatesting på nett

Publisert:

Molde kommune har innført timebestilling på nett for koronatesting. Du kan sjølv velge dato og tidspunkt for testing, utan å ringe koronatelefonen. Molde kommune håper at flest mogleg bestiller time på nett, og dermed unngår ventetid på koronatelefonen.

Informasjonskilt på plass igjen

Informasjonskilt på plass igjen

Publisert:

Eit informasjonskilt som ønskjer velkomen til Midsund sentrum var forsvunne frå sentrum av Midsund for ei veke sidan. No er skiltet skrudd opp igjen. Det er Molde kommune som har sett opp skiltet, i regi av tidlegare Midsund kommune.

- Treng det å bli den nye idrettsmiksen?

Fotball og alkohol:

- Treng det å bli den nye idrettsmiksen?

Publisert:

- Idretten har tidlegare sagt at idrett og alkohol ikkje høyrer saman. Kva er det som har endra seg her slik at eit særforbund no ønskjer å blande idrett og alkohol i ein ny miks? Vi i IOGT tenkjer at dette er ein heilt unødvendig kombinasjon. La idrettsopplevingane for born og unge framleis ...

- Ny Menon-rapport stadfestar krisa i maritim næring

- Ny Menon-rapport stadfestar krisa i maritim næring

Publisert: - Oppdatert: 08.09.2020 kl 16:41

Motkonjunkturtiltaka som er vedtatt til no maktar ikkje å hindre tap av mange arbeidsplassar. Maritim næring kan bli halvert frå 2015 til 2022, og kan gå frå 115 000 til 66 000 tilsette. Næringa etterlyser fleire treffsikre motkonjunkturtiltak i Statsbudsjettet for 2021, seier Arnfinn ...

Elektronisk registrering på fotballkamp

Midsund IL:

Elektronisk registrering på fotballkamp

Publisert:

På grunn av covid-19 og eventuell smittesporing, må Midsund Idrettslag ha oversikt over kven som er på kampar dei arrangerer. Dette prøver dei no å løyse ved elektronisk registrering.

Skuleskyssen går som normalt

Skuleskyssen går som normalt

Publisert:

Skuleskyssen går som normalt, men FRAM oppmodar alle elevar som skal ta skulebuss frå måndag om å ta omsyn og følge smittevernreglane.

92 prosent fekk oppfylt ønsket om utdanningsprogram

92 prosent fekk oppfylt ønsket om utdanningsprogram

Publisert:

Det er på same nivå som i fjoråret. Etter andreinntaket til vidaregåande skule i Møre og Romsdal har alle søkarar med ungdomsrett no fått tilbod om skuleplass, men ikkje alle har fått det første ønsket sitt oppfylt, melder Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Strammar inn besøksrutinane

Sjukeheimar i Molde kommune:

Strammar inn besøksrutinane

Publisert:

Molde kommune strammar inn besøksrutinane på sjukeheimane, og følger no same praksis som Helse Møre og Romsdal. Pårørande som har vore på utanlandsreise må vente i ti dagar før dei kan kome på besøk.

71° nord i Midsund

71° nord i Midsund

Publisert: - Oppdatert: 12.08.2020 kl 16:39

Natt til måndag kom 71° nord til Midsund med veteranskipet M/S Sunnhordland. Dei blir på øya til tysdag etter to dagar med filming i og utanfor øyriket. Det populære realityserien, som har gått på TV Norge sidan 1999, blir vist på fjernsyn frå oktober i år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...