Midsundingen

– Dette blir spennande

Helge Orten (H):

– Dette blir spennande

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2020 kl 16:20

Helge Orten (H) frå Midsund synest det var veldig hyggelig å bli nemnt som ein aktuell kandidat som samferdselsminister.

Ikkje statsråd denne gongen

Ikkje statsråd denne gongen

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2020 kl 16:24

Helge Orten (H), stortingsrepresentant (leiar i transport- og kommunikasjonskomiteen) og tidlegare ordførar i Midsund, vart ikkje statsråd i Erna Solberg si nye regjering.

NRK-innslag utsett

NRK-innslag utsett

Publisert:

NRK Dagsrevyen var onsdag på besøk til Midsund skule for å lage ei sak om nynorsk. Det var meininga at reportasjen skulle presenterast torsdag i 19-sendinga til Dagsrevyen, men den vart utsett.

Dagsrevyen intervjua elevar om språk

Dagsrevyen intervjua elevar om språk

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2020 kl 21:20

Alle i Midsund må sjå på Dagsrevyen torsdag 23. januar klokka 19.00 på NRK1. Då kjem det innslag frå Midsund skule.

– Seier ikkje nei om eg blir spurt

Ny statsråd frå Midsund?

– Seier ikkje nei om eg blir spurt

Publisert:

– Når du er med i politikken, sitter på Stortinget og har lyst å vere med på å påvirke, så seier ein ikkje nei dersom ein slik utfordring skulle kome. Det seier Helge Orten (H) frå Midsund, leiar i samferdelskomiteen på Stortinget.

Norovirus på Molde sjukehus

19 personar smitta:

Norovirus på Molde sjukehus

Publisert:

Medisinsk avdeling B på Molde sjukehus er stengt for innlegging, etter at utbrot av norovirus vart oppdaga onsdag. Hittil er 19 personar smitta. Av dei er både pasientar og pleiarar.

Besøkte Midsund bruk

Besøkte Midsund bruk

Publisert:

Torsdag 16. januar fekk 10. klasse bed Midsund skule besøke Midsund Bruk.

Høg vasstand ved Antonbua

Høg vasstand ved Antonbua

Publisert:

Det var varsla høg vasstand langs store delar av kysten i dag. Ved Midsund var meldingane 70 cm over tidevasstabellen, og slik såg det ut ved Antonbua klokka 13.45.

Småbilar får bruke siderampane på ferja

Solholmen-Mordalsvågen:

Småbilar får bruke siderampane på ferja

Publisert:

Alle areal på bilferja Ivar Aasen blir no tatt i bruk i sambandet Solholmen-Mordalsvågen. Det etter å ha vore stengt i fleire dagar og gitt attståande bilar.

Distribusjon av Midsundingen torsdag

Publisert:

Polaris Distribusjon har gitt beskjed om at dei ikkje klarer å levere ut Midsundingen til våre abbonentar i dag. Avisa blir levert ut torsdag.

Pågåande dialog

Ferjeproblematikken Solholmen-Mordalsvågen:

Pågåande dialog

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2020 kl 10:45

– Vi har ein pågåande dialog med Møre og Romsdal Fylkeskommune om ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen. Det seier regionleiar i Fjord1, Jan Petter Jagedal Thomsen til Midsundingen.

Kuttar takstauke på ferje

Nordland fylkeskommune:

Kuttar takstauke på ferje

Publisert:

Fylkesrådet i Nordland har beslutta å kutte takstauken på ferje, og skrur takstane tilbake til 2019, skriv fylkeskommunen på sine nettsider.

Svært høg vasstand for Møre og Romsdal

Ekstremveret Didrik:

Svært høg vasstand for Møre og Romsdal

Publisert:

Ekstremveret Didrik gir raudt nivå for vasstand i Sør-Norge, medan Meteorologisk Institutt (MET)melder svært høg vasstand i Møre og Romsdal onsdag.

Brønnbåten RO FJELL

Brønnbåten RO FJELL

Publisert: - Oppdatert: 14.01.2020 kl 09:06

Verdas største brønnbåt, RO FJELL, vart bygd i Polen og på Aas Mek. Verksted AS i Vestnes, og levert til harøyrederiet Rostein AS, i mai 2013. Sjetteklassingen Dina Ræstad Jensen har intervjua faren og skipperen Dag Jensen.

- Dette skal vi løyse

Seksjonsleiar Wiig i fylkeskommunen:

- Dette skal vi løyse

Publisert:

Seksjonsleiar Drift ved Samferdselsavdelinga i Møre og Romsdal Fylkeskommune, Jesper Wiig, er klar på at kapasitetsproblema på ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen skal løyse seg. Det vart ein ekstra hektisk dag på jobben måndag.

Avtale om 50 bilar, men berre 30 fekk plass

Avtale om 50 bilar, men berre 30 fekk plass

Publisert:

I følge NRK Møre og Romsdal har Møre og Romsdal Fylkeskommune avtale med Fjord1 om at ferjesambandet Solholmen-Mordalsvågen skal ha plass til minst 50 bilar. Måndag morgon fekk 30 bilar plass på ferja.

Ny skule er i rute

Ny skule er i rute

Publisert:

Rektor ved Midsund skule, Stian Løken og Edvard Kløven, prosjektleiar i Veidekke Entreprenør AS, fortel at prosjektet med ny Midsund skule er i rute. Dei rosar elevane for god oppførsel rundt byggeprosjektet.

Attståande bilar på Solholmen

Attståande bilar på Solholmen

Publisert:

På ferjeavgangen frå Solholmen til Mordalsvågen klokka 06.40 i dag tidleg var det om lag 10 attståande bilar. Ein reisande fortel at det vart plass til berre 30 bilar på ferja.

Varsel om svært høg vannstand onsdag

Varsel om svært høg vannstand onsdag

Publisert:

Metereologisk institutt har sendt ut orange farevarsel for svært høg vannstand onsdag 15. januar.

Ferje-raseri i Midsund

Ferje-raseri i Midsund

Publisert:

Ikkje før har ein måtte svelge auka ferjetakstar før folket i Midsund må akseptere at den nye ferja mellom Solholmen og Mordalsvågen berre tek 34 bilar. Det er 18 færre bilar enn bilferja Nordmøre hadde kapasitet til. Folket i Midsund fryktar ferjekaos og attståande bilar.

Ingen lovnad om meir pengar

Møtte Samferdsleministeren på ferja:

Ingen lovnad om meir pengar

Publisert: - Oppdatert: 08.01.2020 kl 12:54

Ferja mellom Vestnes og Molde var den naturlege møteplassen då samferdsleminister Jon Georg Dale (FrP) møtte aksjonsgruppa "Protest mot økte fegetakster" med to midsundingar i fremste rekke.

Fekk bilen ramponert

Fekk bilen ramponert

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2020 kl 19:14

Øyvind Oterhals Opstad fekk bilen ramponert natt til 1. nyttårsdag. Frontruta på bilen hans vart knust av ein ukjent gjerningsperson.

Solholmen-Mordalsvågen open for trafikk

Ein må rekne med forsinkingar pga verforholda

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2020 kl 12:38

Klokka 12.13 meldte Fjord1 at sambandet er ope for trafikk igjen.

Solholmen-Mordalsvågen innstilt

På grunn av dårleg ver

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2020 kl 10:53

Fjord1 melder fredag klokka 10.36 at rute 30, Solholmen-Mordalsvågen, er midlertidig innstilt.

Formannskaps- og kommunestyremøter i Molde kommune

Formannskaps- og kommunestyremøter i Molde kommune

Publisert: - Oppdatert: 06.01.2020 kl 10:55

På den nye heimesida til Molde kommune er det lagt ut følgande informasjon om formannskaps- og kommunestyremøter for 2020.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...