Midsundingen

Oslo Børs avslutta veka i pluss

Hovudindeksen på Oslo Børs klarte så vidt å halde seg i pluss fredag og enda med ein oppgang på 0,12 prosent til 906,89 poeng.

Børsveka under eitt, som til ein viss grad har vore prega av svingingar i oljeprisen, enda 1,6 prosent på den positive sida for hovudindeksen. Indeksen starta fredagen med eit solid byks opp, men fall gjennom dagen og enda så vidt over 0-streken.

Blant aksjane som bidrog til å halde børsen tilbake, var Equinor, som gjekk 0,1 prosent tilbake. Equinor var det meste omsette selskapet fredag, etterfølgt av Norsk Hydro (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,3).

Vinnaren torsdag - Thin Film Electronics, som steig med nesten 40 prosent på positive nyheiter knytte til den nye iPhonen frå Apple - gjorde det bra fredagen òg, om enn i meir beskjeden grad. Aksjen la på seg ytterlegare 2,7 prosent.

Borr Drilling vart taparen fredag med eit kursfall på 2,7 prosent, etterfølgt av Schibsteds B- og A-aksjar, som fall 2,5 og 2,4 prosent.

Nordsjøolja gjekk for snautt 80 dollar fatet på spotmarknaden etter gjennom dagen å ha falle 0,7 prosent. Amerikansk lettolje vart omsett for vel 68 dollar og 50 cent.

Dei tonegivande indeksane i Europa landa trygt på plussida. Dax 30 i Frankfurt enda med ein oppgang på 0,7 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris steig med høvesvis 0,3 og 0,6 prosent.

(©NPK)

Illustrasjonsfoto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...