Midsundingen

Oslo Børs: Fleire har meldt interesse

Det er fleire moglege oppkjøparar av Oslo Børs, ifølgje børsen. Styret anbefaler aksjonærane å vente med å ta stilling til bodet frå Euronext.

Det er venta at Euronext vil legge fram eit bod på alle aksjar i Oslo Børs VPS i slutten av månaden. Går oppkjøpet gjennom, vil børsen gå frå å vere ein sjølvstendig institusjon til å bli ein del av eit europeisk konsern.

Ifølgje børsen har det vore møte med fleire av interessentane, og det er avtalt nye møte der interessentar skal møte børsadministrasjonen.

- Styret ser at arbeidet blir omfattande og tek tid. Det er svært viktige vurderingar som skal blir gjort, og styret set no opp ein tidsplan der det vil gi ei vurdering og oppmoding til aksjonærane seinast innan utgangen av februar. Styret anbefaler sterkt at aksjonærane ventar med den endelege oppmodinga i styret før dei tek stilling til noko bod, heiter det i ei pressemelding fredag ettermiddag.

Euronext er ei samanslutning av fem europeiske børsar. Selskapet presenterte oppkjøpsplanane på julaftan. Euronext hadde då allereie fått førehandsaksept frå aksjonærar som sit på 49,6 prosent av aksjane i holdingselskapet Oslo Børs VPS Holding. Eitt vilkår for oppkjøpet er at minst 50 prosent av aksjonærane aksepterer bodet, og at det blir godkjent av relevante styresmakter.

(©NPK)

Oslo Børs kan bli kjøpt opp. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...