Pelé etter helsebekymringar: – Eg har det bra

Den brasilianske fotballegenda Pelé tilbakeviser utsegnene frå sin eigen son om at han slit med depresjon på grunn av dårleg helse.

Pelé gjekk torsdag ut i brasilianske medium og tilbakeviste at han er deprimert, skjør og har ei vaklande helse, slik ein kunne få inntrykk av etter eit intervju med sonen Edinho tidlegare denne veka.

– Eg er straks 80 år (oktober). Eg har gode dagar og dårlege dagar, noko som er normalt for ein person i alderen min, seier fotballikonet i ei melding publisert i brasilianske medium.

I eit intervju måndag sa sonen Edinho at faren ikkje klarte å røre seg skikkeleg etter ein hofteoperasjon, og at dette har ført Pelé inn i ein slags depresjon.

– Han treng eit hjelpemiddel for å gå. Han skammar seg så mykje over helsetilstanden sin at han knapt vil forlate heimen sin, sa Edinho i intervjuet.

Men faren avdramatiserer den dystre meldinga frå sonen, og takkar fansen for alle bønene og bekymringane deira.

– Eg har det bra. Eg prøver å akseptere dei fysiske avgrensingane mine på best mogleg måte, seier 79-åringen.

Helsetilstanden til brasilianaren, som mange meiner er den beste fotballspelaren i verda gjennom tidene, har vorte gradvis dårlegare dei siste åra. Pele har hatt fleire hofteoperasjonar, i tillegg til problem med rygg og kne.

Pelé vann VM med Brasil tre gonger (1958, 1962 og 1970).

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...