Midsundingen

Politiet legg ut 200.000 nye timar for passbestilling

For å fjerne passkøane på Austlandet blir det no opna for timebestilling 150 dagar fram i tid.

Totalt blir det lagt ut nærare 200.000 timar for bestilling av pass fram mot sommaren, opplyser Politidirektoratet.

- Vi har i møte med politimeistrane i Aust, Søraust og Oslo politidistrikt vorte samde om å auke talet på timar og ressursar slik at situasjonen blir betra umiddelbart. Vi må i fellesskap jobbe for å dekke passbehovet i austlandsområdet, seier Ole B. Sæverud, leiar av politifagavdelinga i Politidirektoratet.

Dei tre politidistrikta har no tilsett til saman 30 nye medarbeidarar, både faste og vikarar. Nokre av desse er framleis under opplæring.

Politidirektoratet meiner dei tre politidistrikta dermed klarer å møte etterspørselen etter timar for bestilling av pass før sommarferien. I perioden frå mars til august i fjor vart det registrert omtrent 185.000 pass-søknader i desse distrikta.

Frå før var det mogleg å bestille time 90 dagar i forkant i dei tre distrikta der ventetida har vore lang. Sidan det viste seg å ikkje vere tilstrekkeleg, er det no opna for timebestilling 150 dagar fram i tid.

Det tar inntil ti dagar å få nytt pass. Politiet oppfordrar dei som må ha nytt pass før sommaren om å vente med å bestille time. Og dei som ikkje treng pass før sommarferie, blir bedne om å vente til august med å bestille time.

- Det vil bli lagt ut tilstrekkeleg tal timar til å dekke behovet framover, seier Sæverud.

(©NPK)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...