Midsundingen

Slik skal terrorinnhaldet stoppast

Frankrike og New Zealand har fått med seg Facebook, Google og Twitter på ein lovnad om felles kamp mot spreiing av terrorinnhald på nettet.

Oppropet kjem i kjølvatnet av terroren i Christchurch på New Zealand, der gjerningsmannen brukte Facebook Live til å sende video direkte medan angrepet gjekk føre seg. 51 menneske vart drepne.

Frankrikes president Emmanuel Macron og New Zealands statsminister Jacinda Ardern har fått med seg ei rekke land og teknologiselskap på erklæringa, som vart underteikna i Paris onsdag ettermiddag.

Også statsminister Erna Solberg (H) var blant deltakarane.

I erklæringa lovar teknologiselskapa mellom anna:

  • å gjennomføre konkrete tiltak for å hindre opplasting av terrorinnhald og valdeleg ekstremistisk innhald, for å hindre at slikt innhald blir spreidd i sosiale medium og gjennom delingstenester, og for å sørge for at innhald som er lasta opp, blir fjerna «umiddelbart og permanent»
  • å stenge kontoar når det er nødvendig
  • å tilby effektive ankemoglegheiter for dei som ønsker å utfordre avgjerder om å fjerne innhald
  • umiddelbart å gjennomføre effektive tiltak for å redusere risikoen for at terrorinnhald blir spreidd gjennom direktesendingar
  • å oppdatere algoritmane til nettstadene for å hindre at brukar blir styrte mot terrorinnhald, eller at algoritmane fører til forsterka spreiing av innhaldet

I tillegg blir det lova felles innsats for utvikling av ny teknologi som kan identifisere terrorinnhald automatisk.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...