Sørloth utestengd i to kampar, forbanna klubbpresident vil anke

Alexander Sørloth er gitt karantene i to kampar og kan gå glipp av toppkampen mot Sivasspor i den tyrkiske superligaen. Det skaper vreide i klubben til nordmannen.

Sørloth vart utvist i Trabzonspors ligamøte med Genclerbirligi sist helg for å ha dytta ein motspelar. Årsaka til reaksjonen til den norske landslagsspelaren var at Genclerbirligis Fabricio Baiano fleire gonger sparka Sørloth i ein duell dei imellom i forkant.

Disiplinærkomiteen i tyrkisk fotball har i etterkant vedtatt at Sørloth blir utestengd i to kampar som følgje av det raude kortet. Den meldinga vart ikkje godt tatt imot i klubben til trønderen.

– Denne avgjerda er uakseptabel, seier klubbpresident Ahmet Ağaoğlu i eit intervju med TV-kanalen TRT Spor, gitt att av avisa Fanatik.

Han peikar på at den røffe behandlinga Sørloth fekk av Baiano i forkant av reaksjonen til nordmannen kvalifiserte til raudt kort. Ağaoğlu varslar vidare at utestenginga vil bli anka.

Kan bli kampklar

Skulle Sørloths straff bli halden oppe, går han glipp av heimekampen på søndag mot Sivasspor. Den kampen blir sett fram til med enorm interesse i Tyrkia.

Sivasspor toppar den tyrkiske superligaen føre nettopp Trabzonspor. Eitt poeng skil laga, men Sørloths lag har éin kamp mindre spelt enn tittelrivalen.

Skulle Trabzonspor nå fram med anken sin og få redusert straffa til éin kamp, er Sørloth speleklar søndag. Den norske landslagsspissen stod nemleg over cupkampen på torsdag mot Erzurum og har såleis allereie sona éin kamp.

Trabzonspor vann kvartfinalen 4–1 i Sørloths fråvær.

Oppgitt assistent

Med til historia høyrer det òg at Sørloth for lengst har skværa opp med Fabricio Baiano etter den oppheita duellen sist helg. Tyrkiske medium har referert kommunikasjon dei to imellom i sosiale medium der Genclerbirligi-spelaren beklagar den tøffe behandlinga han utsette nordmannen for.

I Trabzonspor-leiren skapte samtidig det raude kortet stor frustrasjon. Assistenttrenar Eddie Newton, med fortid i Chelsea, var blant dei som meinte at også Baiano burde vore send av banen.

– Eg har aldri sett ein spelar sparke på den måten i heile livet mitt. Tidlegare pleidde Vinnie Jones å forarge motspelarane og sparke slik for å få dei ut av kampen. Eg føler at sparka vart spesielt retta for å få Sørloth ut av kampen, sa han ifølgje Karadeniz Gazete.

No står det att å sjå om Trabzonspors anke blir tatt til følgje. Alexander Sørloth har skåra mål på bestilling for den tyrkiske storklubben denne sesongen. Han er toppskårar i superligaen med 16 fulltreffarar.

(©NPK)

Alexander Sørloth fekk to kampars karantene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...