Midsundingen

Stadig fleire migrantar kryssar Middelhavet mot Spania

Spania er mål for stadig fleire migrantar som kryssar Middelhavet frå Nord-Afrika, viser ferske tal frå EUs grensestyrke Frontex.

I juli auka talet på migrantar som vel denne ruta med 22 prosent. Migrantane vel stadig oftare bort Italia etter at regjeringa fleire gonger har nekta redningsbåtar å legge til land.

Italia krev at andre EU-land forpliktar seg til å imot migrantane om bord før nye skip får løyve til å sleppe i land migrantar på italiensk jord.

Frontex har registrert at det i juli kom 1.100 personar frå Nord-Afrika i «korridoren» som går over Middelhavet mot det vestlege Europa. Dette er nokre færre enn i juni. I dei første sju månadene har det kome 4.900 personar langs denne ruta, så vidt over ein firedel av talet i same periode i 2018.

Den mest trafikkerte ruta går over det austlege Middelhavet via Hellas. Her vart registrert 5.800 personar i juli åleine og vel 28.000 sidan starten på året.

Sjølv om det er registrert 6 prosent færre som har reist inn i Hellas over land, er det ein 25 prosent auke i talet på migrantar som tar seg over til dei greske øyane.

Alt i alt vart det registrert vel 54.000 ulovlege grensepasseringar i dei første sju månadene av 2019.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...