Midsundingen

Stjørdals-Blink blir første norske toppklubb med nytt miljøvennleg kunstgras

Den nyopprykte 1. divisjonsklubben Stjørdals-Blink blir det første toppfotballaget i Noreg som tek i bruk eit nytt miljøvennleg kunstgras, utan gummigranulat.

Når den nyopprykte 1. divisjonsklubben tek imot Ranheim til seriestart 3. juli skjer det på eit underlag som er den første miljøvennlege kunstgrasbanen i Norsk toppfotball.

Ifølgje Trønder-avisa er det nye kunstgraset på Sandskogan Stadion det nyaste fjerde generasjon kunstgras, og einaste fjerde generasjonsanlegg i verda som er godkjend av Fifa både for topp og breidde.

Stjørdals-Blink-kaptein, Vegard Fiske seier til Unisport at ein ikkje vil merke forskjell på det nye underlaget samanlikna med andre kunstgrasbanar i Noreg.

– Det kjennest ut som ein veldig god kunstgrasbane, rett og slett. Merkar ikkje noko forskjell på fyll eller noko, så det er godt å kjenne på.

Det som skil dekket på Sandskogan frå andre kunstgrasbanar, er at granulatet er bytt ut med sand med belegg av polymer.

Det er to fiber og graset er sydd matrix, som betyr at det er like mange fiber i alle retningar. Graset er laga av svært miljøvennlege produkt, der testar viser at svinnet til kunstgrasmatta er svært lite samanlikna med andre variantar av kunstgras. Det er 0 prosent gummi i innfyllet, skriv Trønder-avisa.

Det nye Sandskogan stadion har vorte bygde i rekordfart. Det er berre ni veker sidan første spade vart sett i jorda. No står eit heilt nytt anlegg med 960 sitteplassar klart.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...