Midsundingen

Stryn toppar medaljestatistikken i VM

Johannes Thingnes Bø er inne i det beste meisterskapet sitt nokosinne og har saman med broren Tarjei sørgd for at gullbygda Stryn fortset å samle medaljar.

Sidan storebror Tarjei slo igjennom for alvor i 2010 har det vorte medaljar til ein stryning i ni av ti meisterskap (OL og VM). No er det veslebror Johannes som er best, men også Tarjei Bø har lagt på medaljesamlinga med bronse frå normaldistansen.

Reknar vi med lagkonkurransane har dei to brørne som representerer Markane IL, samla tre gull, eitt sølv og éin bronse i VM i år. Det er meir enn alle konkurrerande nasjonar på medaljeoversikta - Tyskland er nest best med to gull, eitt sølv og to bronse.

- Eg hugsar at vi to var på toppen i nokre dagar i VM i Kontiolahti òg. Så vi har det fint, vi, seier Johannes Thingnes Bø til NTB etter å ha fått den fjerde medaljen sin rundt halsen på Medal Plaza i Østersund.

Gir seg aldri

Han erkjenner at det er spesielt at to brør frå Stryn, ein tettstad i Sogn og Fjordane med snautt 3000 innbyggarar, er best i verda i skiskyting. Samtidig har medaljefangsten si forklaring.

- Det er litt fascinerande. Og at det er to brør òg, som gjer det så skarpt, det er jo veldig bra. Men vi har jo nokre eigenskapar som berre passar til skiskyting. Og vi er vinnarskallar, vi gir oss ikkje utan kamp, og vi er aldri fornøgde før vi er heilt på topp, seier Thingnes Bø.

- Og gode genar?

- Ja, absolutt. Og hardt arbeid, smiler han.

30 medaljar

For 25-åringen er Østersund-VM allereie dei beste meisterskapa hans når ein ser på medaljefangsten. Og for Noreg som nasjon er meisterskapet også betydeleg betre enn førre VM, som gjekk i austerrikske Hochfilzen i 2017.

Den gong vart det tre sølvmedaljar til Thingnes Bø og ein bronsemedalje til Ole Einar Bjørndalen.

- Ja, det var ikkje så bra. Men no toppar vi medaljestatistikken føre Tyskland, og det har vore utruleg bra. Vi er tilbake igjen til «oldtida» med Ole Einar, Tarjei og Emil (Hegle Svendsen), seier Thingnes Bø.

Han og broren har i alt vunne 30 medaljar i OL og VM (15-7-8). Fem av dei - eitt gull, to sølv og to bronse - har dei vunne saman som del av same stafettlag.

Laurdag og søndag kjem nye medaljesjansar i Østersund. Då skal det gåast stafett og fellesstart.

(©NPK)

Tarjei Bø (t.v.) og Johannes Thingnes Bø etter normaldistanse for menn i VM Skiskyting 2019 i Østersund, Sverige. Bø tok bronse.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø med ein av gullmedaljene han har vunne så langt i VM i Østersund.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...