Midsundingen

Teuns raskast på brutal fjelletappe

Belgiske Dylan Teuns viste styrke opp til fjelltoppen La Planche des Belles Filles og vann den knallharde 6. etappen av Tour de France torsdag.

Samtidig tok Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) over den gule leiartrøya frå Julian Alaphilippe etter den første verkelege testen for samanlagtryttarane i rittet i år. Dermed taler statistikken for at italienaren vil ende opp som samanlagtvinnar av Tour de France i år.

Etappevinnar og Bahrain-ryttar Teuns sigra føre 24 år gamle Ciccone opp til La Planche des Belles Filles. Dei hadde sykla i eit brot omtrent gjennom heile den 160 kilometer lange etappen, som vart avslutta med sju kilometer med 8,7 prosent stigning i snitt.

- Det er utruleg. Eg forventa ikkje dette, sa etappevinnar Teuns.

Sterk Thomas

Samtidig gjorde samanlagtkanonen Geraint Thomas ein sterk etappe og vart nummer fire. Han er med det 49 sekund bak leiaren i samandraget.

14 ryttarar sykla tidleg i brot, og dei låg lenge rundt sju minutt føre hovudfeltet. Med dryge tre mil igjen tråkka feltet til, og Amund Grøndahl Jansen var blant dei som trekte feltet nærare brotet. Med 18 kilometer igjen var avstanden fire minutt, og samtidig fall fleire ryttarar frå tetgruppa.

Det danna seg ein kvartett, men to måtte sleppe, og Ciccone og Teuns sykla saman i front. Nokre få minutt bak sykla Julian Alaphilippe for å behalde den gule trøya.

Statistikken på si side

Teuns viste styrke i den siste bakken, og etter å ha kjempa seg gjennom seks kategoriserte stigningar var det han som kunne ta etappesigeren. Ciccone makta med sin 2.-plass å ta over samanlagtleiinga med seks sekund på Alaphilippe.

Tre gonger tidlegare har ryttarane sykla opp til La Planche des Belles Filles i Tour de France. Kvar gong, i 2012, 2014 og 2017, har han med gul trøye etter etappen vunne rittet samanlagt. Ciccone seglar med det opp som ein kandidat til å stå øvst på pallen i Paris 28. juli.

Edvald Boasson Hagen vart beste nordmann på 78.-plass. Han trilla i mål nesten 18 minutt bak vinnaren.

(©NPK)

Dylan Teuns imponerte på den beintøffe 6. etappen i Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...