Midsundingen

Trump på sitt mest populære på grunn av koronakrisa

USAs president kan gjere nesten kva som helst og likevel berre bli meir populær blant folket. Donald Trump har aldri hatt meir støtte enn no.

I ei fersk måling frå Gallup poll svarar 49 prosent av dei spurde amerikanarane at dei synest presidenten gjer ein god jobb, medan 45 prosent er usamde i det. Dette er på linje med dei beste resultata Donald Trump har fått hos Gallup sidan han vart president i 2017.

Ei tilsvarande undersøking frå Monmouth University poll måndag viser at 46 prosent synest Trump gjer ein god jobb, igjen det beste resultatet han har fått på tre år der.

At såpass mange gir Trump tommel opp, vil truleg sjokkere dei som har følgt med på korleis han har uttalt seg og korleis han og administrasjonen hans har handtert pandemien på heimebane. Det har mellom anna komme kritikk for at USA reagerte for seint, det har vore for dårleg beredskap, for at Trump har stigmatisert Kina og amerikanarar med asiatisk bakgrunn eller utsjånad ved å kalle koronaviruset «det kinesiske viruset» og for å undervurdere kor alvorleg krisa er.

Ifølgje CNN er ikkje dette overraskande i det heile og har neppe å gjere med utsegnene til presidenten eller faktiske tiltak mot koronakrisa, det handlar rett og slett om at folka føler på at dei står overfor ein felles fiende, og då samlar ein seg bak ein felles leiar. Det viktigaste er då at leiaren viser ukueleg optimisme og gir håp. Til og med opposisjonen tenderer til å støtte sitjande presidentar og statsministrar i krisetider.

Etter terrorangrepa mot USA 11. september 2001 fauk delen som støtta president George W. Bush i vêret og låg rundt 90 prosent.

Akkurat no viser tal frå Norsk koronamonitor frå Opinion at i Noreg støttar ni av ti avgjerda til den norske regjeringa om å vidareføre av krisetiltak, og i ei av dei siste partimålingane, gjennomført frå 16. til 23. mars av Norstat for Vårt Land, gjer statsminister Erna Solberg og Høgre den desiderte beste målinga si på lenge.

(©NPK)

President Donald Trump har teke opp att rutinen med pressekonferanse i Det kvite hus og osar av optimisme og håp, om enn ikkje faktabasert, når han snakkar om koronaepidemien. No er han meir populær blant folk enn nokon gong. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...