Tyrkia: Afrin-operasjonen fortset trass "skitne avtalar"

Tyrkiske styrkar fortset offensiven mot kurdiskkontrollerte Afrin i Syria, dagen etter at Assad-lojale styrkar kom til for å støtte den kurdiske YPG-militsen.

- Vi, republikken Tyrkia, vil fortsette å gjennomføre våre planar når det gjeld Operasjon olivengrøn med den same viljestyrken, sjølv om det er visse skitne, mørke avtalar på bakken, sa Tyrkias talsmann Ibrahim Kalin onsdag.

Operasjon olivengrein er namnet på militæroffensiven som Tyrkia innleidde mot den kurdiske, USA-støtta YPG-militsen for ein dryg månad sidan.

Kalin avviser at Syrias president Bashar al-Assad har allierte styrkar i enklaven, sjølv om TV-bilde viser at dette er tilfelle.

Tysdag hevda Tyrkia at dei Assad-lojale styrkane var drivne på flukt.

Russland skal ha foreslått at Tyrkia bør løyse konflikten i dialog med regjeringa i Damaskus. Men ifølgje Kalin er det uaktuelt å forhandle direkte med Assad-regimet, som Tyrkia lenge har ønskt å bli kvitt.

- Vi har ingen offisiell kontakt, seier Kalin og legg til at dei har vore kontakt med det syriske regimet via Russland og Iran, som begge er Assads støttespelarar.

Samtidig poengterer talsmannen at Tyrkia reknar det som legitimt å angripe alle som måtte støtte den kurdiske YPG-militsen.

Tyrkia skuldar YPG for å stå i ledtog med PKK-geriljaen på tyrkisk side av grensa. Begge dei kurdiske militsane blir rekna som terrorgrupper av regjeringa i Ankara.

- Det spelar ingen rolle kven som prøver å støtte dei, det kjem til å få alvorlege følgjer, seier Kalin.

(©NPK)

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan held ei olivengrein under ein tale i Ankara tysdag. Greina er eit symbol på militæroperasjonen mot dei kurdiskkontrollerte områda i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix