Midsundingen

Unge Høgre ber regjeringa kutte statsstøtta til Human Rights Service

Unge Høgre følgjer etter AUF og ber statsminister Erna Solberg (H) om å kutte statsstøtta til Human Rights Service (HRS) etter moskéangrepet laurdag.

Unge Høgre følgjer etter AUF og ber statsminister Erna Solberg (H) om å kutte statsstøtta til Human Rights Service (HRS) etter moskéangrepet laurdag.

Fungerande leiar i Unge Høgre, Daniel Skjevik-Aasberg, krev at regjeringa kuttar statsstøtta til organisasjonen, som mellom anna driv den innvandrings- og islamkritiske nettstaden rights.no.

- Nok er nok. Eg meiner vi bør kutte støtta til HRS fordi dei fremmar eit menneskesyn som ikkje er akseptabelt. Dette handlar ikkje om ytringsfridom, men om at vi ikkje treng statsfinansiert rasisme og kanalar som spreier framandfrykt og hat, seier han.

Informasjonsleiar Hege Storhaug i HRS meiner at utspelet frå Unge Høgre er oppsiktsvekkjande.

- Vi har gjennom åra aldri registrert at Unge Høgre har bidratt med noko som helst konstruktivt for det som er vår tids viktigaste spørsmål, og som er heilt avgjerande for denne generasjonen, seier Storhaug og peikar på innvandring.

Ho meiner Unge Høgre slår politisk mynt på det som skjedde i Al-Noor-moskeen i Bærum laurdag, og meiner ungdomspartiet bommar når dei kallar statleg HRS-støtte for «statsfinansiert rasisme».

- Viss det er rasisme å kritisere ein totalitær ideologi som islamisme, er det òg rasisme å kritisere kommunismen. Vi har ein tradisjon i vesten for at å kritisere totalitær ideologi, er å frigjere undertrykte menneske. Eg trur Unge Høgre må ta ein historieleksjon, og eg vil veldig gjerne sjå konkrete døme på rasistiske ytringar på plattformene våre, seier ho.

Støtta til Human Rights Service (HRS) i statsbudsjettet 2019 var først kutta ut. Men etter ein intern strid i regjeringa enda organisasjonen likevel opp med støtte på ein halv million kroner.

Tidlegare tysdag kravde òg AUF at regjeringa trekker HRS-støtta.

(©NPK)

Fungerande leiar Daniel Skjevik-Aasberg i Unge Høgre ber regjeringa trekke statsstøtta til organisasjonen Human Rights Service (HRS). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Informasjonsleiar Hege Storhaug i Human Rights Service meiner Unge Høgre bommar når dei kallar statsstøtta til organisasjonen HRS for «statsfinansiert rasisme». Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...