Midsundingen

Viggo Kristiansens advokat: Ikkje nye DNA-funn

- Det er ikkje funne DNA frå Viggo Kristiansen i nye prøvar som er analysert i Baneheia-saka, seier Kristiansens advokat Arvid Sjødin til P4.

Sjødin seier til P4 at det berre er påvist DNA frå éin identifiserbar person i dei nye analysane. Han meiner dette er ein heilt ny situasjon, fordi Agder lagmannsrett i 2002 meinte ein hadde DNA som kunne bevisa at det var to personar på åstaden.

Prøvd teken opp att

Det er Gjenopptakingskommisjonen som har sendt DNA-materiale til nye analysar i den 18 år gamle drapssaka.

Viggo Kristiansen har fem gonger prøvd å få opna saka på nytt etter at han blei dømd til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) blei funne valdtekne og drepne i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Medtiltalte Jan Helge Andersen blei dømd til 19 års fengsel for drapa.

Leiar for Gjenopptakingskommisjonen Siv Hallgren vil ikkje kommentera saka overfor P4.

Avgjerast seinare

Hallgren opplyste til NTB i førre veke at kommisjonen hadde fått ein rapport om dei nye analysane, og at han skulle sendast ut til partane.

- Så vil saka vurderast vidare her, og det vil kunne gjerast ytterlegare utrekningssteg. Deretter vil saka bli førebudd for å takast opp i kommisjonen, som vil ta stilling til gjenopning på eit seinare tidspunkt, sa ho.

Neste møte i Gjenopptakingskommisjonen skal haldast 14. og 15. november. Kommisjonen har også eit møte i midten av desember. Det er tidlegare opplyst at det er lite truleg at det vil koma ei avgjerd i saka før etter nyttår.

(©NPK)

I dette området i Baneheia i Kristiansand blei dei to jentene drepne i mai 2000. Viggo Kristiansen som er dømd i saka, arbeider for å få saka teken opp att. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...