Midsundingen

Zuccarello matchvinnar for Wild mot Tampa Bay

Mats Zuccarellos 5–4-skåring avgjorde kampen då Minnesota Wild slo Tampa Bay Lightning i NHL torsdag.

Det var andre siger for Wild i Florida denne veka. Nordmannen med nummer 36 på ryggen skåra sigersmålet 4.08 ut i tredjeperioden. Det var hans sjette fulltreffar for sesongen. Tidlegare i kampen hadde han òg to målgivande.

Zuccarello fekk 13 og eitt halvt minutt på isen torsdag kveld. På ein kjapp pasning frå Jason Zucker feia han pucken i mål på stillinga 4–4 og sørgde for 5–4.

Det vart òg det siste målet i kampen og Minnesota Wild cruisar vidare, og laget som hadde ein dårleg start på sesongen, har no tatt poeng i elleve kampar på rad.

– Akkurat no så skårar han òg. Han er kjent for vere ein playmaker, men han har vist at også kan skåre mål, sa Wild-forwarden Jason Zucker om den avgjerande skåringa til nordmannen.

Det var andre gong i kampen at laget kom tilbake etter å ha fått ein imot.

– Det var eit par slike mål i dag. Det var viktig, skjønner du. Dei stod på hardt, men vi klarte å slå tilbake. Det var storarta, sa Zuccarello til NHLs nettside.

Dei to laga hadde ganske likt utgangspunkt på papiret, og følgde kvarandre tett kampen gjennom, der gjestene hadde 21 skot på mål mot 34 for heimelaget.

Heimelaget opna sterkast, med skåring av Erik Cernak før to minutt av den første perioden i kampen. Men så var det noko vilt som skjedde med Wild, og på 101 sekund sette dei pucken i mål tre gonger, og plutseleg leidde Minnesota-laget 3–1. Først skåra Joel Eriksson Ek på Amalie Arena etter 9.33, så var det Zucker som føydde namnet sitt til på lista etter 10.46 – der var Zuccarello involvert elles – og så dukka Carson Soucy opp 28 sekund etterpå og sørgde for det tredje målet. Også der stod Zuccarello for målgivande pasning.

Lightning reduserte til 2–3 ved Mikhail Sergatsjev før pause.

Spelet roa seg noko, før Tampa Bay-laget utlikna til 3–3 mot slutten av andre periode, ved Victor Hedman. Det tok likevel berre 40 sekund før Victor Rask krangla pucken i mål for Wild og tok tilbake leiinga 4–3.

Eit liknande mønster synte seg i tredje periode, der Lightning utlikna ved Alex Killorn etter fire minutt. Berre åtte sekund seinare skåra Zuccarello det som skulle bli det avgjerande målet i kampen.

(©NPK)

Minnesota Wilds Mats Zuccarello feirar med lagkompis Jason Zucker etter vinnarmålet i Tampa Bay, Florida torsdag. Dei to serverte kvarandre målgivande pasningar og skåra i kampen. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...